Suleyman Magnificul: Sub domnia iubirii

(Muhtesem Yüzyil)

Suleyman Magnificul: Sub domnia iubirii
Turcia, 2011, serial de aventuri, color (AP)

regizor: Yagmur Taylan, Durul Taylan
scenarist: Meral Okay
compozitor: Soner Akalin, Fahir Atakoglu, Aytekin G. Atas
operator: Aydin Sarioglu
producător: Timur Savci

Distribuția: 
Halit Ergenç (Suleiman Magnificul)
Nur Aysan (Sultanul Mahidevran)
Okan Yalabik (Pargali Ibrahim Pașa)
Meryem Uzerli (Sultana Hurrem)
Nebahat Çehre (Sultana Ayse Hafsa)
Selma Ergeç (Sultana Hatice)
Tansel Öngel (Alvise Gritti)
Filiz Ahmet (Nigar Kalfa)
Burcu Tuna (Gülnihal Hatun)
Când Suleyman devine cel de-al zecelea sultan al Imperiului Otoman, are ca scop construirea celui mai puternic imperiu și invincibilitatea otomanilor. Timp de 46 de ani, Suleyman, poreclit Magnificul, a condus strălucit Imperiul Otoman.

În anul 1530, tânărul Suleyman primea vestea succesiunii la tron în timpul unei petreceri vânătorești. Însoțit de cel mai apropiat prieten, Ibrahim, pleacă la Istanbul, la Palatul Topkapi, lăsându-și soția, Mahidevran, și pe fiul său, Mustafa, în palatul său din Manisa. Presimțea că va avea o domnie dincolo de visele sale.


În timp ce Suleyman și Ibrahim își începeau călătoria pe uscat, în Marea Neagră, o navă otomană își ridica ancora din Crimeea, aducând sclave drept cadou pentru noul sultan. Printre sclavele ce urmau să fie dăruite ca ofrandă sultanului se afla Alexandra la Rossa, fiica unui preot ortodox din Ucraina. Alexandra fusese răpită din familie de către tătari și vândută la palatul din Crimeea. Nu-și imagina că prin vărsare de sânge și intrigi avea să devină nu peste mult timp Hurrem, soția sultanului Suleyman și mama urmașilor acestuia.
La rându-i, Suleyman va fi nevoit să-și vadă prietenul de încredere, pe Marele Vizir Ibrahim, decapitat, dar și să ordone moartea fiilor săi.

Luptele pentru putere și jocul intrigilor devin tot mai aprige de la un episod la altul. Apar noi personaje, cum ar fi Isabella, o verișoară a regelui Ferdinand al Spaniei, care este răpită și vândută în piața de sclavi din Istanbul. Hurrem este orbită de gelozie pe femeia nou venită în harem. Tensiunile dintre regatele europene și Imperiul Otoman cresc din cauza unui aristocrat capturat. Între timp, Suleyman pune presiune pe planurile de extindere a imperiului său, existând multe scene de luptă cu Alianța Europeană. Hurrem devine o femeie emancipată, singura soție a sultanului și consilierul său de încredere. Pe lângă afacerile politice, ea se va ocupa și de acțiuni caritabile, construind o moschee, două școli coranice și un spital pentru femei. Într-o lume în care femeia era aproape invizibilă, total supusă bărbatului și având doar rolul de a procrea, sclava Hurrem ajunge cea mai puternică femeie a Imperiului otoman.

Alte episoade:

Linkuri:
Pagină oficială
IMDb