Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

6 din 49

(București, Teatrul de Artă, sâmbătă 22 octombrie, orele 20:15)

Ce se poate întâmpla unui cuplu de oameni simpli atunci când sunt puși în fața unui bilet câștigător la loto care valorează 10 miloane de euro? Cei doi, soț și soție și părinți a doi copii adolescenți, evoluează de la bucurie frenetică și imaginație bolnavă, până la frica paralizantă sau paranoia avansată.

Citește mai mult >>>

Liliom

(București, Unteatru, sâmbătă 22 octombrie, orele 19:00)

Într-o seară, într-un colț ascuns al unui parc, stă pe o bancă Liliom și Julika și tac despre ce le este atât de greu să vorbească. A doua zi încep o viață nouă, fără bani, fără casă, fără loc de muncă, fără viitor, împreună. Dar mirosul de salcâm, care acoperă iubirea lor trezită, dispare, iar ei pornesc pe o cale inevitabil tragică.

Citește mai mult >>>

Mizantropul

(București, Godot Cafe Teatru, duminică 23 octombrie, orele 15:00)

Piesa Mizantropul este un text actual, care vorbește despre ipocrizie, fast și reușită prin orice mijloace, în contrast cu sentimentele sincere, adevărul și truda. Pornind de la aceste teme, regizorul Alexandru Mâzgăreanu a creat un spectacol despre high-class-ul contemporan, despre o lume perversă, rea și dominată de ideea de competiție.

Citește mai mult >>>

cont(r)ACTe

(București, Teatrul Act, duminică 23 octombrie, orele 19:00)

Cristi Juncu ne prilejuiește întâlnirea cu un text - scris de britanicul Mike Bartlett - extrem de actual, de percutant, cu un mesaj crud, cumplit, puternic. Montarea de la Act, realizată cu un desăvârșit gust pentru simplitate, pentru esențial, pentru cuvânt, ton și privire, deschide mai multe teme de meditație. Există în ființa umană o permanentă dedublare între viața de acasă și cea din colectivul de la serviciu? Putem supraviețui acestei schizofrenii? Și dacă da, cu ce costuri?

Citește mai mult >>>

Băiatul din Brooklyn

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, luni 24 octombrie, orele 20:00 și marți 25 octombrie, orele 18:00)

Un romancier are în sfârșit succes cu romanul său autobiografic, dar exact când cariera lui e pe val, căsătoria, prietenii și sănătatea tatălui său intră vertiginos în declin. "Brooklyn Boy" prezintă cariera scriitorului Eric Weiss, al cărui roman autobiografic devine bestseller, în timp ce viața sa personală e compromisă. Soția îl părăsește, tatăl bolnav este internat în spital, prietenul lui din copilărie crede că l-a trădat.

Citește mai mult >>>

Omul pernă

(București, Teatrul Act, marți 25 octombrie, orele 19:00)

"Omul Pernă" este o arta poetica pentru ce înseamnă contemporaneitatea în teatru sau în literatură, în acest moment. Construit sub forma unei povești pe jumătate naive, o poveste fantastică de groază despre un scriitor de astfel de povești,"Omul Pernă" este un labirint de rasturnari de situație, ca o ghicitoare al cărei răspuns se transformă încontinuu, transformând odată cu el și datele ghicitorii.

Citește mai mult >>>

The Sunset Limited

(București, Unteatru, marți 25 și miercuri 26 octombrie, orele 21:00)

Fostul criminal, convertit la valorile creștine, evanghelic convins, încearcă să-i demonstreze profesorului sceptic, apatic, mizantrop și sătul de tot și toate, că viața merită trăită, că suferința are noima ei, aceia de a te regăsi pe tine, că nimic nu e pierdut și contează doar iubirea, răbdarea și compasiunea.

Citește mai mult >>>

Carpathian Garden

(București, Godot Cafe Teatru, miercuri 26 octombrie, orele 20:00)

80 de minute de format TV transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de doi actori - Tudor Aaron Istodor (Domnișoara Christina, Cupluri, Iluzii, Fat Pig) și Radu Iacoban (O piesă deșămțată, Fragil, Asta-i tinerețea noastră) care vă vor prezenta un "act comic social" susținut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de știri, parcagii, preoți, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni, se vor succeda în fața spectatorului, provocându-i umorul și inteligența. Comedie pură, ironie și mult, mult farmec.

Citește mai mult >>>

Măscăriciul

(București, Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, joi 27 octombrie, orele 19:00)

Dacă ți-e foame, nu trebuie mai mult decât să crezi că mănânci, dacă ți-e sete, să crezi că bei, dacă te temi de moarte, să crezi în ceea ce te face nemuritor. Dacă nu mai crezi în nimic, să cauți pe cineva care crede. Pentru că un lucru poate fi cert, există crezuri pentru fiecare. S-a liberalizat piața de credințe, avem opțiuni acum-ceva asemănător cu piața de telefonie fixă și (i)mobilă. Așadar, a nu se combina Horațiu Mălăiele cu Nicolae Urs și cu Anton Pavlovici Cehov. Pentru că rezultatul, pus sub titlul de "Măscăriciul" și jucat la Bulandra, e demențial.

Citește mai mult >>>

Mă tot duc...

(București, Teatrul Metropolis, joi 27 octombrie, orele 19:30)

Fără decor, fără recuzită, fără tirade, fără nimic din ceea ce ne-am obișnuit să numim un spectacol de teatru. Și atunci ce? Două nasuri roșii și un text magic. "Mă tot duc" e un fel de aventură nostalgică în căutarea sinelui pierdut. La rândul nostru, pierduți în amănunte nesemnificative, am început să devenim un serviciu de salubritate al propriului Eu. În acest haos, în această calmă rătăcire, primim (prin spectacol) asistență. Ne adunăm din toate cotloanele ființei noastre și începem să ne împrietenim cu propriile neputințe. Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu izbutesc să ne familiarizeze cu mistica vulnerabilității în care, viața însăși e un joc iar regulile sunt la îndemână. Totul e să accepți că ești vulnerabil.

Citește mai mult >>>

Incendii

(București, Teatrul Bulandra, Sala Studio Space, vineri 28 octombrie, orele 19:00)

Când notarul Lebel îi invită pe Jeanne și Simon Marwan pentru a le citi testamentul mamei lor, gemenii sunt uimiți să primească două plicuri - unul este pentru tatăl pe care-l credeau mort, al doilea pentru un frate de care nici nu știau că există. Cu ajutorul lui Lebel, gemenii vor afla încetul cu încetul povestea femeii care i-a adus pe lume, descoperind soarta tragică a acesteia, marcată de război și ură, dar și excepționalul ei curaj.

Citește mai mult >>>

În valea cu parfum de flori și zumzet de albine

(București, Teatrul de pe Lipscani, vineri 28 octombrie, orele 19:30)

Pepino (Bogdan Mălăele), plictisit de eterna rutină și veșnic cicălitoarea nevastă, hotărăște că ar fi momentul să facă schimb de responsabilități cu Lisa (Meda Victor). Așadar, soțul rămâne cu treburile casnice, iar consoarta pleacă la cosit. E momentul ca în scenă să apară Roberto (Horațiu Mălăele), prietenul neîndemânatic al lui Pepino.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
Nu sunt schimbări în program
Premiere
Nu este nicio premieră.
Festivaluri de teatru
FEST(IN) pe Bulevard (București)
oct 10. - oct 22.
oct 21. - oct 30.
noi 01. - noi 06.
noi 01. - noi 06.
noi 04. - noi 17.
Pledez pentru TINE(RI) (Piatra Neamț)
noi 05. - noi 17.
Temps D'Images (Cluj-Napoca)
noi 07. - noi 13.
noi 20. - noi 27.
noi 24. - dec 04.
noi 24. - dec 04.