Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

Un tango mas

(București, Teatrul Odeon, Sala Majestic, miercuri 7 octombrie, orele 19:00)

Amestec de dans contemporan cu influențe de tango, fusion și teatral în același timp. Elementele de tango clasic sunt destructurate și transformate, reinventate cu ajutorul tehnicii de dans modern. Răzvan Mazilu și Monica Petrică vor dansa însă tango clasic, așa cum putem vedea pe trotuarele cârciumilor din Buenos Aires sau de aiurea, căci tangoul a devenit demult un fenomen cosmopolit. Acești dansatori sunt minunați prin pasiunea lor, prin austeritatea și sinceritatea pe care o au atunci când dansează. Ca și cum petrecerea de milonga s-a mutat pe scena teatrului. Muzica este doar tango argentinian, todo și nuevo.

Citește mai mult >>>

9 grade la Paris

(București, Teatrul de Sufragerie, miercuri 7 octombrie, orele 20:00)

O monodramă despre ultimele 56 de minute pe care o femeie le mai petrece în căminul său de până atunci. Aceasta este ultima propunere a Teatrului Act, căreia nu îi lipsește elementul surpriză: introducerea în spectacol a proiecțiilor video live, ca parte a intrigii. Alina Berzunțeanu este protagonista spectacolului de la Act, o poveste despre renunțare, o evadare anunțată încă de la prima secundă, dar o meditație la care spectatorul nu va asista pasiv.

Citește mai mult >>>

Familia Tót

(București, Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, joi 8 octombrie, orele 19:00)

Dacă vrei cu adevărat să vezi un bun spectacol de teatru, pe un text care să te surprindă, cu nște actori talentați și în formă de zile mari - care joacă cu mare plăcere sub bagheta unui regizor de marcă, într-o ambianță scenografică plină de inspirație - atunci nu vei regreta vreo clipă alegerea făcută. "Familia Tót" în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, este acea comedie care, fără a apela la clișee sau cioace, te cucerește prin prospețimea interpretării și prin felul ingenios de a pune în pagină o poveste de interes (aparent!) local. Pacea și războiul, familia și comunitatea, rutina și inovația, toate sunt descompuse și, apoi, recompuse sub ochii spectatorilor într-o formulă teatrală cuceritoare din primul până în ultimul minut.

Citește mai mult >>>

N(AUM)

(București, Teatrul Metropolis, joi 8 octombrie, orele 19:00)

Universul naumian, sensibilitatea celor două actrițe, dar și montarea insipirată a Marianei Cămărășan provoacă emoții puternice, pentru că în spectacolul N(AUM) este vorba despre căutările fiecăruia dintre noi, despre greutatea de a ne accepta drumul, despre incredibila liniște și bucurie atunci când într-un final, îl imbrățișăm! E vorba despre iubire, despre suflet, despre întâlnirea cu Sinele.

Citește mai mult >>>

Un cuplu ciudat

(București, Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan, joi 7 octombrie, orele 19:00)

"Un cuplu ciudat" este considerată cea mai bună comedie americană din ultimele 5 decenii, o comedie de moravuri am zice dar, de fapt, o întâmplare haioasă ce are în centru diferențele dintre oameni în aparență foarte apropiați, un gest de generozitate pură, o camaraderie sinceră care se transformă într-un paroxism greu de controlat. O evidentă demonstrație a faptului că fiecare individ se iubește mai mult pe sine, că dincolo de suferințele de moment, omul are - genetic și structural - capacitatea de a se re-inventa, re-construi.

Citește mai mult >>>

Fă tu primul pas!

(București, Teatrul de Artă, vineri 9 octombrie, orele 19:15)

O poveste de iubire care în afara teatrului ar fi putut dura trei luni, trei ani sau poate nu s-ar fi întâmplat niciodată, despre sentimentul care îmbrățișează adevăratele întalniri, esențiale, dintre oameni.."Fă tu primul pas", o comedie romantică, surprinzătoare, plină de farmec și extrem de vie despre întâlnirea a doi oameni total diferiți.

Citește mai mult >>>

Vizita bătrânei doamne

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, Sala Mare, vineri 9 și sâmbătă 10 octombrie, orele 19:00)

Klara Zachanassian are o avere impresionantă, are la activ mai multe căsătorii și călătorește însoțită de valetul ei, cel mai recent soț și un cuplu straniu format din doi orbi castrați. Se întoarce în Gullen, orașul natal, într-un moment critic pentru acesta, fiind așteptată ca singura salvare, chezășia unui miracol ce se poate înfăptui. Cetățenii sunt săraci, fabricile în faliment, moralul la pământ. Alfred Ill-Miller este agentul destinului. Fostul iubit al Klarei este cel ales să o convingă ca, de dragul trecutului, să salveze viitorul. Numai că miliardara crede altceva și prezența ei ascunde un plan diabolic.

Citește mai mult >>>

Portugalia

(București, Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, sâmbătă 10 octombrie , orele 18:30)

În Irgács, sat din Ungaria zilelor noastre, în care preoții și polițiștii trec o dată la două săptămâni și în care să fi văzut vreodată capitala e un titlu de glorie, spațiul în care umanitatea își poate comunica zbaterile și frustrările este cârciuma. Aici, spectatorul poate urmări de sus viermuiala unor (caractere) personaje simple, ca și când ar ridica un bolovan și s-ar uita cu milă și surpriză la insectele năuce adăpostite dedesubt.

Citește mai mult >>>

RencontreS

RencontreS

(București, Teatrul de Comedie, sâmbătă 10 octombrie, orele 19:00)

O piesă cu un incredibil umor, care dinamitează clișeele. Un spectacol epuizant, cu actori care au o condiție fizică de maratoniști. Iar inteligența lor și modul în care își traduc corporal poveștile, te iau prin surprindere. Violeta și Dragos Huluba, într-un spectacol gândit, montat și jucat chiar de ei, își trec multiplele personalități prin câteva momente febrile din istoria filmului... Subit recognoscibile, personajele în alb-negru din zorii cinematografiei amintesc cu haz de marile povești de amor din "Casablanca", "Titanic", "Singing in the Rain".

Citește mai mult >>>

The History Boys. Povești cu parfum de liceu

(București, Teatrul Nottara, duminică 11 octombrie, orele 18:00)

Acțiunea se desfășoară în anii '80, la Cutlers' Grammer School, într-un tradițional colegiu de băieți din Sheffield, Nordul Angliei. Obișnuitul stil de viață, nonconformist și indolent, al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambițiile directorului. Acesta dorește cu ardoare ca școala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituții de învățământ. Iar țintă devine reușita tinerilor la renumitele Oxford și Cambridge.

Citește mai mult >>>

Filarmonica de comedie

(București, Creart, luni 12 octombrie, orele 20:00)

Cumpără bilet

Un spectacol de miniaturi umoristice, scrise de Radu Gabriel și avându-i ca interpreți principali pe Radu Gabriel, Marius Florea Vizante și Gheorghe Ifrim, trei actori de comedie cunoscui din aparițiile de pe micul ecran (grupul Vouă, serialele "Las Fierbinți", "Pariu cu viața", "Ultimul stinge lumina" ) cărora li se alătură Leonid Doni și Mihai Munteniță.

Citește mai mult >>>

Tartuffe sau Impostorul

(București, Teatrul Metropolis, luni 12 octombrie, orele 19:00)

Producția de la Metropolis este în primul rând o operă de autor. Este și va rămâne în istoria spectacologiei contemporane drept varianta Victor Ioan Frunză, extrem de personală, asumată și impecabil prezentată publicului contemporan. Spectacolul - indubitabil, o remarcabilă reușită - are mai multe virtuți.

Citește mai mult >>>

Steaua fără nume

(București, Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, marți 13 octombrie, orele 19:00)

Spectacolul construit de Victor Ioan Frunză și actorii săi (Alexandru Pavel, Andrei Huțuleac, Nicoleta Hâncu, Adrian Nicolae, Sorin Miron, George Costin, Luminița Erga, Mihaela Velicu) este aproape miraculos. Pe scenă nu se spun vorbe, nu se expun stări, atitudini, poze. Nu asudă nimeni, nu se împroașcă cu salivă, nu se fac cioace, aparteuri ieftine la public, nu se râde gros, nu se cultivă comoda detașare de personaj dar nici pătimașa identificare/anulare până la paroxism. Avem o mostră de echilibru, bun gust și responsabilitate.

Citește mai mult >>>

Nebun din dragoste

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, marți 13 octombrie, orele 20:00)

O poveste despre iubiri vinovate și secrete tragice de familie, despre trecutul care se transformă într-un demon ce naște în protagoniști un puternic conflict interior care devine sursă a violenței și iraționalității pasiunilor și acțiunilor lor. Un spectacol provocator despre dragoste și demonii ei, dar și despre diferența uneori periculoasă, alteori salvatoare dintre realitatea individuală, subiectivă și realitatea brută a faptului întâmplat.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
Nu sunt schimbări în program
Festivaluri de teatru
eXplore festival (București)
sep 18. - noi 15.
oct 02. - oct 11.
oct 03. - oct 10.
FESTin pe Bulevard (București)
oct 08. - oct 17.
oct 08. - oct 15.
oct 11. - oct 22.
oct 23. - noi 01.
HomeFest (București)
oct 24. - oct 31.
iun 10. - iun 19.