Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule?

(București, Teatrul Act, miercuri 28 septembrie, orele 19:00)

Cătălin Ștefănescu (da, prezentatorul emisiunii "Garantat 100%") a scris un scenariu dramatic după "Moromeții" lui Marin Preda. Cu:: George Mihăiță și Marcel Iureș. Un nou eveniment al Teatrului Act sprijinit de Raiffeisen Art Proiect - o inițiativă care își propune susținerea și promovarea unor proiecte de valoare ale culturii românești.

Citește mai mult >>>

Hamlet

(București, Unteatru, joi 29 septembrie, orele 17:00)

Hamlet - Poate fi răzbunată crima? Încercând să se răzbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge să se răzbune pe el însuși până ce ajunge la tăcere. Spectacolul renunță la orice privire exterioară asupra poveștii și urmărește filmul acestei răzbunari imposibile, strict din interiorul lui Hamlet.

Citește mai mult >>>

Creditul

(București, Godot Cafe Teatru, joi 29 septembrie, orele 19:00)

Ce se întâmplă atunci când ai nevoie de un credit, dar nicio bancă nu e dispusă să ți-l ofere? Recurgi la ultima variantă: manipulare și amenințare. Niciun bancher, în situația de față Răzvan Vasilescu, n-o să te poată refuza atunci când îi prezinți cruda realitate în față. O să-i seduci nevasta? Nimic din viața pe care o cunoștea până acum nu va mai fi la fel? Rămâne de văzut cum iese fiecare, în stilul său, din situația asta.

Citește mai mult >>>

Revizorul

(București, Teatrul de Comedie, Sala "Radu Beligan", joi 29 septembrie, orele 19:00)

"Revizorul" este mult mai mult decât o comedie clasică, este un text cu o istorie de invidiat. Încă de la premiera rusească a fost interzis de cenzura țaristă, fiind considerat subversiv. Ce-i drept, a fost excelent primit de public. În România, cea mai celebră variantă regizorală rămâne cea care s-a jucat și cel mai puțin, respectiv montarea lui Lucian Pintilie la Teatrul Bulandra, spectacol interzis de cenzura comunistă. Varianta de acum de la Teatrul de Comedie este impecabil din punct de vedere regizoral. Horațiu Mălăele are un cult pentru comicul de situație și pentru cel de caracter. Așa că, fiecare personaj în parte are propria poveste, propriile ticuri, gaguri, apucături.

Citește mai mult >>>

Comedii cu Gorobete

(București, Teatrelli, vineri 30 septembrie, orele 19:00)

Apărut întâi pe micul ecran, Ilie Gorobete, țăranul get-beget, hâtru, tradiționalist, este un personaj care a avut parte de mare popularitate dar, din păcate, televiziunea nu i-a oferit o viață prea lungă. Radu Gabriel a hotărât să-l aducă din nou în fața publicului, de data aceasta pe scenă, împreună cu lumea satului românesc, o lume plină de haz și candoare.

Citește mai mult >>>

Faust

(Sibiu, Fabrica de cultură, vineri 30 septembrie și sâmbătă 1 octombrie, orele 19:00)

După ce a montat numeroase spectacole la unele dintre cele mai prestigioase teatre din Europa, inclusiv la Royal Shakespeare Company, Silviu Purcărete a realizat la Sibiu "Faust" - un spectacol excepțional prin viziunea regizorală și complexitatea rolurilor Totul prezentat într-o construcție barocă stăpânită până la cele mai mici și grăitoare detalii. Aventura continuă la Sibiu.

Citește mai mult >>>

Freak Show

(București, Godot Cafe Teatru, vineri 30 septembrie, orele 19:00)

Florin Piersic jr. interpretează 13 personaje. Miliardar de carton. Muncitor pe șantier. Bancher. Pensionar. Producător de film. Profesor. Homeless. Spectatorul are ocazia să urmărească evoluția cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă. "Freak Show" este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore.

Citește mai mult >>>

Moartea unui comis voiajor

(București, Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, vineri 30 septembrie, orele 19:00)

La peste 50 de ani de la premieră, textul pentru care Arthur Miller a fost laureat cu Premiul Pulitzer are o actualitate tulburătoare. Felix Alexa s-a focalizat pe conflictul principal: destinul unei familii americane confruntate cu propriile limite, frustrări, neîmpliniri. Totul devine astfel mult mai condensat, mai acut și mai percutant.

Citește mai mult >>>

Conversație după înmormântare

(București, Teatrul Bulandra, sâmbătă 1 octombrie, orele 19:00)

Nathan, Edith și Alex sunt frați. La înmormântarea ușor atipică a tatălui lor mai participă unchiul Pierre cu soția Julienne și fosta amantă a lui Alex, îndrăgostită de Nathan, Elisa. Pe fondul dispariției tragice a celui care a fost pater familias, vitalitatea tuturor dă în clocot. Parfumul lasciv al morții trezește în fiecare personaj orgolii, frustrări, patimi - într-un cuvânt, pofta de viață. Toate acestea sunt preparate cu răbdare, la foc iute și sunt servite, fără formalisme, ca la orice masă în familie.

Citește mai mult >>>

Refugiul

(București, Teatrul Odeon, sâmbătă 1 octombrie, orele 19:00)

Ovidiu a comparat "Metamorfozele" sale cu efectele teatrului. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni faptul că unul dintre cei mai cunoscuți regizori europeni, Silviu Purcărete, și-a propus să prezinte versurile poemului, să redea esența lor poetică și să extragă sunete și imagini extraordinare din ele. În adaptarea sa a capodoperei lui Ovidiu, la care a lucrat cu Alain Garlan, Purcărete a căutat să evidențieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor.

Citește mai mult >>>

Furtuna

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, Sala Mare, sâmbătă 1 și duminică 2 octombrie, orele 19:30)

Personaj romantic, unul din cele mai complexe din dramaturgia shakespeariană, Prospero va fi descifrat pentru dumneavoastră de Ion Caramitru, aflat la cel de-al treilea rol shakespearian pe scena Naționalului din București, după Eduard al III-lea (2008) și Macbeth (2011). Totodată este o revenire, după mai bine de trei decenii asupra piesei în care l-a întruchipat, în 1978, pe Ferdinand, în direcția de scenă a maestrului Liviu Ciulei, având-o parteneră, în rolul Miranda, pe Mariana Mihuț.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
Nu sunt schimbări în program
Premiere
Nu este nicio premieră.
Festivaluri de teatru
sep 17. - oct 02.
Fest- FDR (Timișoara)
sep 25. - sep 30.
Excelsior Teen-Fest (București)
sep 25. - oct 01.
oct 01. - oct 08.
oct 06. - oct 12.
oct 06. - oct 09.
oct 07. - oct 14.
oct 08. - oct 09.
FEST(IN) pe Bulevard (București)
oct 10. - noi 24.
oct 21. - oct 30.