Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

Dragostea durează trei ani

(București, Godot Cafe Teatru, miercuri 27 iulie, orele 20:00)

Frederic Beigbeder, autorul romanului după care a fost făcut spectacolul, mărturisește: "O punere în scenă reușită a romanului, care este unul foarte dificil de adaptat pentru teatru. Mi-a plăcut foarte mult structura regizorală foarte clar conturată, modul neconvențional de punere în scenă și jocul excelent al actorilor. Am încercat în carte să fac lumea să râdă pe seama divorțului și a problemelor sentimentale, iar piesa reușește din plin acest lucru. Dacă e ceva rău în piesa asta e că durează prea puțin. Ar trebui să dureze trei ani".

Citește mai mult >>>

Trădare

Trădare

(București, Unteatru, joi 28 iulie, orele 19:00)

Regizoarea Sânziana Stoican a găsit cele mai juste formule pentru a exploata textul lui Pinter dar și mijloacele, forța de expresie și personalitatea celor trei actori - Sabrina Iaschevici, Ionuț Vișan și Silviu Debu. Aceștia izbutesc o perfectă coordonare, o simbioză între cuvântul rostit și tăcerile încărcate de sens, scoțând cu abilitate în evidență nu numai virtuțile scrierii dramatice, ci, mai ales, subtextele. Este ceea ce face ca spectacolul să aibă rafinament și ținută.

Citește mai mult >>>

Era OK și la 60

(București, Godot Cafe Teatru, vineri 29 iulie, orele 19:00)

În acest recital impresionant de comedie, celebrul actor Răzvan Vasilescu adaugă experiență personală unui colaj de texte memorabile din cei mai importanți autori contemporani de comedie. Mai mult decât stand up,"E OK și la 60!" este o poveste despre micile minuni, plăceri, abandonuri și paradoxuri ale vieții unui om care își descoperă în fiecare zi bucuria de a trăi.

Citește mai mult >>>

Jurnalul lui Adam și al Evei

(București, Godot Cafe Teatru, vineri 29 iulie, orele 22:00)

În "Jurnalul lui Adam și al Evei", Twain descrie cu o savoare care ține cititorii într-un continuu hohot de râs problemele domestice din Grădina Raiului.

Citește mai mult >>>

Faust

(Sibiu, Fabrica de cultură, vineri 29 și sâmbătă 30 iulie, orele 19:00)

După ce a montat numeroase spectacole la unele dintre cele mai prestigioase teatre din Europa, inclusiv la Royal Shakespeare Company, Silviu Purcărete a realizat la Sibiu "Faust" - un spectacol excepțional prin viziunea regizorală și complexitatea rolurilor Totul prezentat într-o construcție barocă stăpânită până la cele mai mici și grăitoare detalii. Aventura continuă la Sibiu.

Citește mai mult >>>

Hamlet

(București, Unteatru, sâmbătă 30 iulie, orele 16:00)

Hamlet - Poate fi răzbunată crima? Încercând să se răzbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge să se răzbune pe el însuși până ce ajunge la tăcere. Spectacolul renunță la orice privire exterioară asupra poveștii și urmărește filmul acestei răzbunari imposibile, strict din interiorul lui Hamlet.

Citește mai mult >>>

Bullets over Lipscani

(București, Godot Cafe Teatru, sâmbătă 30 iulie, orele 19:00)

Parodie cât cuprinde, umor nebun și iz de Woody Allen. 3 actori teribili și foarte tineri. Și o porție de teatru cum nu ai mai gustat. O roșcată năvălește în biroul unui detectiv particular și îi cere să-l găsească pe Dumnezeu. Apoi același detectiv joacă Mortal Kombat cu însăși Moartea, pentru 100 de dolari. Iar la final afli că Libraria Cărturești e o "fațadă" care adăpostește un bordel cu prostituate intelectuale: "Nevasta-mea e grozavă, nu mă înțelege greșit. Dar nu acceptă să-l discute pe Patapievici cu mine! De câte ori mi se face poftă, o sun pe Flossie, matroana. Are un master în literatură comparată. Eu o sun, îmi dau un nume fals, și ea îmi trimite o intelectuală pe la mine", povestește unul dintre "clienți", spre deliciul publicului.

Citește mai mult >>>

The Sunset Limited

(București, Unteatru, duminică 31 iulie, orele 19:30)

Fostul criminal, convertit la valorile creștine, evanghelic convins, încearcă să-i demonstreze profesorului sceptic, apatic, mizantrop și sătul de tot și toate, că viața merită trăită, că suferința are noima ei, aceia de a te regăsi pe tine, că nimic nu e pierdut și contează doar iubirea, răbdarea și compasiunea.

Citește mai mult >>>

Metamorfoze

(București, Teatrul Național Radu Stanca, duminică 31 iulie, orele 21:30)

Ovidiu a comparat "Metamorfozele" sale cu efectele teatrului. Prin urmare, nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni faptul că unul dintre cei mai cunoscuți regizori europeni, Silviu Purcărete, și-a propus să prezinte versurile poemului, să redea esența lor poetică și să extragă sunete și imagini extraordinare din ele. În adaptarea sa a capodoperei lui Ovidiu, la care a lucrat cu Alain Garlan, Purcărete a căutat să evidențieze cele mai ascunse sentimente ale oamenilor.

Citește mai mult >>>

Cafeneaua

Cafeneaua

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, duminică 31 iulie și luni 1 august, orele 20:00)

O comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor. Un spectacol despre viață, iubire, trădare și singurătate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. O bufonadă amară, de altitudine dramatică, ce ne propune să cunoaștem povestea simplă a unei familii americane: Louise și Wally Murdock (văzuți la 30, 50 și 70 de ani ); căsnicia lor fisurată dar și consolidată de apariția tinerei Janet. O radiografie a efemerei noastre treceri pământene și o sală ce răsună de aplauze și mult după încheierea reprezentației.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
Nu sunt schimbări în program
Premiere
Nu este nicio premieră.
Festivaluri de teatru
apr 14. - sep 11.
iun 17. - sep 04.
iul 08. - iul 31.
iul 09. - sep 04.
Copacul cu cărți (București)
iul 15. - aug 14.
Zilele Unteatru (București)
iul 28. - aug 03.
Festivalul IDEO IDEIS (Alexandria)
aug 08. - aug 14.
Balkanik Festival (București)
sep 09. - sep 11.
Fest- FDR (Timișoara)
sep 24. - sep 30.
FEST(IN) pe Bulevard (București)
oct 10. - noi 24.