Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

Contra democrației

(București, Teatrul Odeon, Sala Studio, miercuri 1 octombrie, orele 19.30)

Trilogia - din care textul de față face parte alături de "Contra progresului" și "Contra iubirii" - a fost deja tradusă în numeroase limbi și aproape 50 de regizori au montat-o în Germania, Anglia, Statele Unite, Franța, Grecia, Venezuela, Chile, Elveția, Italia, Austria și România. "Contra democrației" a fost distinsă cu Premiul Serra d'Or (pentru cea mai bună piesă de teatru a anului), iar "Contra progresului" a primit în Franța Premiul Godot (pentru cea mai bună piesă de teatru a anului).

Citește mai mult >>>

Trădare

Trădare

(București, Unteatru, miercuri 1 octombrie, orele 21:00)

Regizoarea Sânziana Stoican a găsit cele mai juste formule pentru a exploata textul lui Pinter dar și mijloacele, forța de expresie și personalitatea celor trei actori - Sabrina Iaschevici, Ionuț Vișan și Silviu Debu. Aceștia izbutesc o perfectă coordonare, o simbioză între cuvântul rostit și tăcerile încărcate de sens, scoțând cu abilitate în evidență nu numai virtuțile scrierii dramatice, ci, mai ales, subtextele. Este ceea ce face ca spectacolul să aibă rafinament și ținută.

Citește mai mult >>>

Familia Tót

(București, Centrul Cultural Nicolae Bălcescu, joi 2 octombrie, orele 19:00)

Dacă vrei cu adevărat să vezi un bun spectacol de teatru, pe un text care să te surprindă, cu nște actori talentați și în formă de zile mari - care joacă cu mare plăcere sub bagheta unui regizor de marcă, într-o ambianță scenografică plină de inspirație - atunci nu vei regreta vreo clipă alegerea făcută. "Familia Tót" în direcția de scenă a lui Victor Ioan Frunză, este acea comedie care, fără a apela la clișee sau cioace, te cucerește prin prospețimea interpretării și prin felul ingenios de a pune în pagină o poveste de interes (aparent!) local. Pacea și războiul, familia și comunitatea, rutina și inovația, toate sunt descompuse și, apoi, recompuse sub ochii spectatorilor într-o formulă teatrală cuceritoare din primul până în ultimul minut.

Citește mai mult >>>

Mazl Tov And Justice for All

(București, Teatrul Evreiesc, joi 2 octombrie, orele 19:00)

Umorul și muzica - iată un bagaj minimal pe care oricine îl poate lua cu sine oriunde s-ar duce. Este totodată și o bună terapie împotriva vicisitudinilor vieții, pe care evreii au exersat-o îndelung - cine nu crede, să-ncerce și el! Și să-și amintească de vorbele neîntrecutului umorist Șalom Alehem, care spunea"Râsul?! Dar râsul este sănătate curată, prescris de orice medic bun!"

Citește mai mult >>>

Artă

(București, Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, vineri 3 octombrie, orele 19:00)

Cumpără bilet

"Artă" reușește performanța de a atinge aproape toate temele esențiale ale umanității de azi: precaritatea comunicării, însingurarea, dependența de ceilalți, nevroza, totul povestit cu un simț dramatic, teatral, de mare clasă. Trei actori deja consacrați își dau măsura talentului și profesionalismului în niște partituri complexe, solicitante, ce-i drept, ofertante. Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu și Gheorghe Ifrim au statura unor mari actori și, paradoxal sau nu, ludicitatea vie a debutanților, vitalitatea celor care nu au găsit răspunsurile la toate întrebările. "Artă" este o joacă serioasă, o producție made in Bulandra, la care te simți bine, relaxat și de la care ieși mai deștept.

Citește mai mult >>>

Revizorul

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, Sala Studio, vineri 3 octombrie, orele 19:30)

Spectacolul regizat de Felix Alexa începe în garajul Primăriei, pe acordurile Requiem-ului lui Mozart. O întâlnire de taină, conspirativă cu cei care controlează și gestionează activitatea celor mai importante instituții din oraș: judecătoria, inspectoratul școlar, biserica, spitalul, poșta, serviciile secrete etc. Abia ieșit din limuzina sa luxoasă, edilul șef dă indicații menite să păcălească vigilența Revizorului venit incognito. De acum încolo, așa cum Gogol însuși intenționa, prostia și spaima fac tot restul.

Citește mai mult >>>

Carpathian Garden

(București, Godot Cafe Teatru, sâmbătă 4 august, orele 22:00)

80 de minute de format TV transpuse scenic într-o comedie tăioasă realizată de doi actori - Tudor Aaron Istodor (Domnișoara Christina, Cupluri, Iluzii, Fat Pig) și Radu Iacoban (O piesă deșămțată, Fragil, Asta-i tinerețea noastră) care vă vor prezenta un "act comic social" susținut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de știri, parcagii, preoți, staruri de filme XXX, moguli de presă, politicieni, se vor succeda în fața spectatorului, provocându-i umorul și inteligența. Comedie pură, ironie și mult, mult farmec.

Citește mai mult >>>

Familia Offline

(București, Teatrul Foarte Mic, sâmbătă 4 și duminică 5 octombrie, orele 19:00)

Democrația, libertatea de circulație și deschiderea pieței muncii ne-au adus în situația de a ne confrunta cu o problemă majoră: cum cresc copiii celor plecați la muncă în străinătate, în absența părinților lor? Ce fel de maturi vor deveni în condițiile unei acute frustrări afective? Câți dintre ei sunt sau vor fi victime ale unui teribil și insidios sindrom al abandonului? O temă majoră, cu implicații puternice pe termen lung i-a adus împreună pe dramaturgul/scenaristul Mihaela Michailov, regizorul Radu Apostol, actorii Mihaela Rădescu și Viorel Cojanu și nouă copii, elevi ai Școlii generale nr. 55 din București.

Mai multe >>>

Un pic prea intim

(București, Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, duminică 5 octombrie, orele 19:00)

Cristi Juncu l-a distribuit în rolul principal pe Andi Vasluianu care întruchipează cu farmec portretul carismatic al bărbatului trezit peste noapte într-un complicat carusel al dragostei. Până la urmă, cel mai palpabil rezultat al acestui tăvălug de întâmplări este o carte. Ce altceva poate face un scriitor, decât să-și exorcizeze demonii neputinței între coperțile unui volum?

Citește mai mult >>>

Cockoși

(București, Teatrul Act, duminică 5 octombrie, orele 20:00)

John are o relație amoroasă destul de tensionată cu un bărbat. Numai că, întâmplător, întâlnește o femeie și se îndrăgostește de ea. Brusc, se găsește într-o situație fără ieșire, sau în orice caz, dramatică. Pentru că le mărturisește adevărul, cei doi îl pun să aleagă în aceiași termeni categorici: "Ori eu, ori?" S-ar putea crede că avem în fața ochilor o poveste inspirată din realitatea comunității gay din zilele noastre, dar e mai mult decât atât.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
L'heure d'or de Paris (Opera Brașov) - 05.10.2014. 18:30 Anulat!