Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

Crimă și pedeapsă

(București, Teatrul Bulandra, Sala Studio Space, miercuri 28 și vineri 30 ianuarie, orele 18:30)

Cumpără bilet

"Crimă și pedeapsă" e o confesiune la care suntem martori, putând deveni în orice moment actanți în propria conștiință. Nimic nu se naște artificial, nici un gest nu pare a-și fi găsit întâiul lăcaș într-un caiet de regie. Crima se întâmplă acum, iar noi suntem de față. Spectacolul e intim, îngrozitor de personal, de acut, fără accese supărătoare sau pantomimă excesivă.

Citește mai mult >>>

Amintiri din viață. 20 de ani în Siberia

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, joi 29 și vineri 30 ianuarie, orele 20:00)

A supraviețuit regimului de înfometare, bolilor și muncii într-un mediu extrem de dur, reușind să își crească fiii și să se întoarcă cu ei pe plaiurile natale în 1961. Cartea sa de memorii a fost tipărită abia după 1989, în România, la Editura Humanitas, fiind distinsă cu Premiul "Lucian Blaga" al Academiei Române. A fost tradusă în mai multe limbi de circulație internațională. "După o asemenea carte, orice complex de inferioritate a noastră ca neam ar trebui să dispară", aprecia Monica Lovinescu.

Citește mai mult >>>

Quidam - Cirque du Soleil

(București, Romexpo, joi 29, vineri 30, sâmbătă 31 ianuarie și duminică 1 februarie)

Cumpără bilet

Quidam a avut premiera mondială sub cupola Cirque du Soleil din Montreal în aprilie 1996. De-atunci, spectacolul a fost în turneu pe cinci continente și a fost văzut de milioane de oameni. În decembrie 2010, Quidam a pornit într-o nouă călătorie cu aceeași producție captivantă, dar adaptată pentru arene, inițial străbătând America de Nord. Distribuția internațională reunește 45 de artiști de top, acrobați, muzicieni, cântăreși și actori.

Citește mai mult >>>

De ce n-o facem în drum?

(București, Teatrul Act, vineri 30 ianuarie, orele 19:00)

"De ce n-o facem în drum?" este un spectacol compus dintr-o serie de monoloage care explorează, cu mult umor negru, tema singurătății. Este pentru prima oară când Neil LaBute, unul dintre cei mai reputați dramaturgi ai momentului și unul dintre cei mai jucați autori de teatru contemporan, pune în scenă un spectacol în România.

Citește mai mult >>>

Sex

(București, Teatrul Metropolis, vineri 30 ianuarie, orele 19:00)

"Sex''analizează profund și cu emoție, într-un ritm alert, reacțiile și evoluția a patru personaje: soțul, soția, prietenul casei și partenerul acestuia - două cupluri ale căror probleme ajung să interfereze, urmărindu-i până în cele mai ascunse cute al intimității lor erotice și morale. Se discută, se analizează "eroii sunt niște vorbitori entuziaști" cum însuși autorul declară, mânat de dorința ca odată și odată totul să fie din nou bine.

Citește mai mult >>>

Factorul uman

(București, Teatrul de Comedie, Sala Nouă, sâmbătă 31 ianuarie, orele 19:00)

Ludovic își construiește în curtea casei un OZN, iar mama lui, fascinată de micuța Dorothy, se refugiază în universul poveștii Vrăjitorului din Oz. Cei doi trăiesc într-o lume fictivă, încercând astfel să se izoleze de realitatea crudă a lumii contemporane. Micul lor univers este zdruncinat de apariția lui Cendre, iar misterul din spatele acestuia se risipește treptat lăsând să iasă la suprafață un adevăr tragic.

Citește mai mult >>>

De vânzare/ For sale

(București, Teatrul Odeon, Sala Studio, vineri 30 ianuarie, orele 19:30)

Nu toți locuitorii de la țară sunt țărani, așa cum nu toți investitorii în agricultură sunt animați de dragoste pentru pământul pe care îl desțelenesc cu utilaje de ultimă generație. Cine exploatează (pardon, explorează) și cine sunt cei păgubiți? Unde se duce profitul și de ce natură sunt pierderile? Un studiu de caz: România. Un experiment social cu mijloace teatrale semnat Gianina Cărbunariu."

Citește mai mult >>>

Distopie. Shakespeare Remix

(București, Teatrul Național I.L. Caragiale, sâmbătă 31 ianuarie, orele 20:00)

O producție despre putere în toate formele ei, o analiză profundă, construită modern, 100% Shakespeare. O demascare și demistificare a realității. Un spectacol plin de întrebări despre om și natura lui violentă în continuă adaptare cu "evoluția societății". Armele s-au schimbat, voința de putere a rămas la fel de violent înrădăcinată în structura lui profundă?

Citește mai mult >>>

Pescărușul

(București, Teatrul de Comedie, Sala "Radu Beligan", duminică 1 februarie, orele 19:00)

"Pescărușul" este o piesă despre dragostea neîmpărtășită, despre gelozie și despre compromis în iubire. Medvedenko o iubește pe Mașa. Mașa îl iubește pe Treplev. Treplev o iubește pe Nina. Nina se îndrăgostește de Trigorin. Pe Trigorin îl iubește Arkadina. Pe Arkadina o admiră Doctorul. Pe doctor îl iubește de o viață Polina. Aproape fiecare personaj e orientat greșit din punct de vedere erotic. Fiecare e victimă și martor al propriei nefericiri.

Citește mai mult >>>

Lecția de violoncel

(București, Teatrul Metropolis, sâmbătă 31 ianuarie și duminică 1 februarie, orele 16:00)

După 20 de ani de căsnicie, Eva (Lamia Beligan) o fostă vedetă de film, trăiește suspiciunea că soțul ei, politicianul George Popa (Radu Beligan), îi este infidel. Rănită profund în orgoliu, participă la un casting unde obține un rol într-un film american, dar pentru interpretarea lui, ea trebuie să învețe să cânte la violoncel doar în trei luni. În felul acesta, îl cunoaște pe tânărul profesor Radu Manoliu (Marius Manole) care este însurat cu Gabi (Tania Popa/Rodica Ionescu) și au doi copii. Dacă la început profesorul de violoncel i se pare Evei dezagreabil, treptat se îndrăgostește de acesta, și fără scrupule îl seduce, negândându-se la consecințele care nu întârzie să apară.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
Ținuturile joase (Teatrul German de Stat) - 30.01.2015. 19:30 Anulat!