Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

Moartea unui comis voiajor

(București, Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, vineri 17 și duminică 19 aprilie, orele 19:00)

Cumpără bilet

La aproape 50 de ani de la premieră, textul pentru care Arthur Miller a fost laureat cu Premiul Pulitzer are o actualitate tulburătoare. Felix Alexa s-a focalizat pe conflictul principal: destinul unei familii americane confruntate cu propriile limite, frustrări, neîmpliniri. Totul devine astfel mult mai condensat, mai acut și mai percutant.

Citește mai mult >>>

Conversație după înmormântare

(București, Teatrul Bulandra, Sala Studio Space, sâmbătă 18 aprilie, orele 19:00)

Cumpără bilet

Nathan, Edith și Alex sunt frați. La înmormântarea ușor atipică a tatălui lor mai participă unchiul Pierre cu soția Julienne și fosta amantă a lui Alex, îndrăgostită de Nathan, Elisa. Pe fondul dispariției tragice a celui care a fost pater familias, vitalitatea tuturor dă în clocot. Parfumul lasciv al morții trezește în fiecare personaj orgolii, frustrări, patimi - într-un cuvânt, pofta de viață. Toate acestea sunt preparate cu răbdare, la foc iute și sunt servite, fără formalisme, ca la orice masă în familie.

Citește mai mult >>>

Două liniuțe

(București, Godot Cafe Teatru, sâmbătă 18 aprilie, orele 22:00)

Cami așteaptă un inel? Sau un copil? Mai bine veniți să vedeți pe îndelete cum a fost! O comedie dulce - amară despre a fi sau a nu fi responsabil, a fi sau a nu fi îndrăgostit, despre bănci, gânduri stinghere și alte lucruri neașteptate care au multe de povestit. Un spectacol de Lia Bugnar.

Citește mai mult >>>

Un tango mas

(București, Teatrul Odeon, Sala Majestic, duminică 19 aprilie, orele 19:00)

Amestec de dans contemporan cu influențe de tango, fusion și teatral în același timp. Elementele de tango clasic sunt destructurate și transformate, reinventate cu ajutorul tehnicii de dans modern. Răzvan Mazilu și Monica Petrică vor dansa însă tango clasic, așa cum putem vedea pe trotuarele cârciumilor din Buenos Aires sau de aiurea, căci tangoul a devenit demult un fenomen cosmopolit. Acești dansatori sunt minunați prin pasiunea lor, prin austeritatea și sinceritatea pe care o au atunci când dansează. Ca și cum petrecerea de milonga s-a mutat pe scena teatrului. Muzica este doar tango argentinian, todo și nuevo.

Citește mai mult >>>

39 de trepte

(București, Teatrul Foarte Mic, duminică 19 aprilie, orele 19:00)

Conceptul de "teatru în teatru" este reinterpretat; formula concentrată a conceptului este cea de "film în teatru". Motor... Acțiune! Crimă, urmăriri spectaculoase, suspans, tensiune, cascadorii, focuri de armă, avioane în picaj, răsturnări de situație. Toate ingredientele unui blockbuster cu spioni redimensionate pentru scena de teatru.

Citește mai mult >>>

Străini în noapte

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, luni 20 aprilie, orele 20:00)

Cumpără bilet

Un spectacol-eveniment, deja suficient de longeviv cât să se bucure de aprecierile spectatorilor din multe orașe ale țării. Florin Piersic, mai în formă ca niciodată și carismatica lui parteneră Medeea Marinescu într-o comedie cu farmec și mister. Cum se naște o poveste frumoasă între un bărbat în plină maturitate și o femeie enigmatică, într-o seară, într-un bar, în Paris. Și, mai ales, cum va evolua această relație? O montare semnată de maestrul Radu Beligan.

Citește mai mult >>>

Sunt un orb

(București, Cinema Patria, luni 20 aprilie, orele 20:00)

Spectacolul s-a născut din nevoia lui Horațiu Mălăele de a comunica poeziile pe care le-a memorat până acum. "De poeții pe care îi recit în acest spectacol mă leagă bucuria de a-i fi cunoscut, pe unii personal, pe alții din cărțile bibliotecilor mele. Cu unii dintre ei am legat chiar o prietenie, cum este Emil Brumaru. El a fost un bun prieten. Și cu Nichita Stănescu am fost un bun prieten în copilăria mea teatrală și în maturitatea lui artistică. El a murit prea timpuriu. L-am cunoscut bine și a fost un privilegiu pe care mi l-a oferit viața. L-am cunoscut, mai apoi, pe George Țărnea. Nu sunt mândru de lucrurile astea, dar așa le-a aranjat Dumnezeu", declara actorul. El trece de la sinceritatea iubirii din "Uriașul" la revolta din "Un actor destul de fad".

Citește mai mult >>>

Ivanov

(București, Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu, marți 21 aprilie, orele 18:30)

Cumpără bilet

Portretul unui om bolnav de îndoială și disperare. Considerat unul dintre cele mai evazive personaje ale lui Cehov, Ivanov își dorește mult mai mult de la viață decât cei care îl înconjoară. Ca și aceștia, el nu este deloc ceea ce crede că e. Ivanov trăiește în iluzie - își închipuie că este într-un anumit fel și ajunge să creadă în imaginea pe care și-o construiește, pierzând percepția asupra realității și îndreptându-se cu pași repezi spre un final dramatic. Un spectacol marca Andrei Șerban cu Vlad Ivanov în rolul titular.

Citește mai mult >>>

Revizorul

(București, Teatrul de Comedie, Sala "Radu Beligan", marți 21 aprilie, orele 19:00)

"Revizorul" este mult mai mult decât o comedie clasică, este un text cu o istorie de invidiat. Încă de la premiera rusească a fost interzis de cenzura țaristă, fiind considerat subversiv. Ce-i drept, a fost excelent primit de public. În România, cea mai celebră variantă regizorală rămâne cea care s-a jucat și cel mai puțin, respectiv montarea lui Lucian Pintilie la Teatrul Bulandra, spectacol interzis de cenzura comunistă. Varianta de acum de la Teatrul de Comedie este impecabil din punct de vedere regizoral. Horațiu Mălăele are un cult pentru comicul de situație și pentru cel de caracter. Așa că, fiecare personaj în parte are propria poveste, propriile ticuri, gaguri, apucături.

Citește mai mult >>>

Dragostea durează trei ani

(București, Godot Cafe Teatru, marți 21 aprilie, orele 20:00)

Frederic Beigbeder, autorul romanului după care a fost făcut spectacolul, mărturisește: "O punere în scenă reușită a romanului, care este unul foarte dificil de adaptat pentru teatru. Mi-a plăcut foarte mult structura regizorală foarte clar conturată, modul neconvențional de punere în scenă și jocul excelent al actorilor. Am încercat în carte să fac lumea să râdă pe seama divorțului și a problemelor sentimentale, iar piesa reușește din plin acest lucru. Dacă e ceva rău în piesa asta e că durează prea puțin. Ar trebui să dureze trei ani".

Citește mai mult >>>

De vânzare/ For sale

(Timișoara, Teatrul Național Mihai Eminescu, marți 21 aprilie, orele 21:00)

Nu toți locuitorii de la țară sunt țărani, așa cum nu toți investitorii în agricultură sunt animați de dragoste pentru pământul pe care îl desțelenesc cu utilaje de ultimă generație. Cine exploatează (pardon, explorează) și cine sunt cei păgubiți? Unde se duce profitul și de ce natură sunt pierderile? Un studiu de caz: România. Un experiment social cu mijloace teatrale semnat Gianina Cărbunariu."

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
Nu sunt schimbări în program
Premiere
Festivaluri de teatru
Itinerances (Oradea)
iul 01. - iun 01.
apr 14. - apr 18.
apr 15. - apr 22.
apr 22. - apr 26.
Gala Star (Bacău)
apr 24. - apr 28.
apr 24. - apr 28.
apr 25. - apr 26.
mai 18. - mai 22.
Gala Premiilor UNITER (București)
mai 25. - mai 25.
iun 12. - iun 21.