Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

Hamlet

(București, Unteatru, vineri 9 decembrie, orele 19:00)

Hamlet - Poate fi răzbunată crima? Încercând să se răzbune pe cel care i-a ucis tatal, Hamlet ajunge să se răzbune pe el însuși până ce ajunge la tăcere. Spectacolul renunță la orice privire exterioară asupra poveștii și urmărește filmul acestei răzbunari imposibile, strict din interiorul lui Hamlet.

Citește mai mult >>>

Dureri fantomă

Dureri fantomă

(București, Teatrul de Artă, vineri 9 decembrie, orele 20:15)

Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin "la pachet" cu violența și cruzimea.

Citește mai mult >>>

În valea cu parfum de flori și zumzet de albine

(București, Teatrul de pe Lipscani, sâmbătă 10 decembrie, orele 19:30)

Pepino (Bogdan Mălăele), plictisit de eterna rutină și veșnic cicălitoarea nevastă, hotărăște că ar fi momentul să facă schimb de responsabilități cu Lisa (Meda Victor). Așadar, soțul rămâne cu treburile casnice, iar consoarta pleacă la cosit. E momentul ca în scenă să apară Roberto (Horațiu Mălăele), prietenul neîndemânatic al lui Pepino.

Citește mai mult >>>

Contra progresului

(București, Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, sâmbătă 10 decembrie, orele 20:00)

Esteve Soler propune un univers absurd, populat de personaje neobișnuite, creionând un posibil viitor macabru al omenirii. Cele șapte scene ne obligă să ne închipuim cum ar arăta lumea peste zeci de ani, dacă umanitatea va urma cursul actual al progresului: o lume dură, alienată, lipsită de orice reper moral, de orice emoție.

Citește mai mult >>>

Suflete moarte

(București, Teatrul de Comedie, sâmbătă 10 și duminică 11 decembrie, orele 19:00)

Montarea de la Teatrul de Comedie este o propunere îndrăzneață care evidențiază această capodoperă a literaturii universale. O morgă, o drezină, o gubernie din Rusia secolului al XIX-lea capătă valențe universale și demască într-o manieră comică o lume putredă și lipsită de morală.

Citește mai mult >>>

Freak Show

(București, Godot Cafe Teatru, duminică 11 decembrie, orele 18:00)

Florin Piersic jr. interpretează 13 personaje. Miliardar de carton. Muncitor pe șantier. Bancher. Pensionar. Producător de film. Profesor. Homeless. Spectatorul are ocazia să urmărească evoluția cameleonică a unui singur actor care se transformă continuu în alt personaj, într-o succesiune halucinantă. "Freak Show" este un spectacol dinamic, gândit astfel încât să țină publicul cu sufletul la gură, timp de două ore.

Citește mai mult >>>

Joc de pisici

(București, Creart, luni 12 decembrie, orele 19:00)

"Toți avem câte ceva de împărțit. Numai cu bătrânii nu mai are nimeni nimic de împărțit. Dar dacă bătrânii au ceva de împărțit între ei - noi râdem". "Joc de pisici" este povestea celor mai frumoase surori din tot ținutul, surorile Skala, Elisa și Gizela care ajunse la vârsta senectuții și locuind în țări diferite își alină singurătatea și bătrânețea povestindu-și la telefon zilnic ce li se întâmplă.

Citește mai mult >>>

Cafeneaua

Cafeneaua

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, luni 12 decembrie, orele 20:00)

O comedie în care râsul capătă gustul sărat al lacrimilor. Un spectacol despre viață, iubire, trădare și singurătate; un spectacol al tuturor dar mai ales al sufletelor anonime, pustiite de necazuri aparent banale. O bufonadă amară, de altitudine dramatică, ce ne propune să cunoaștem povestea simplă a unei familii americane: Louise și Wally Murdock (văzuți la 30, 50 și 70 de ani ); căsnicia lor fisurată dar și consolidată de apariția tinerei Janet. O radiografie a efemerei noastre treceri pământene și o sală ce răsună de aplauze și mult după încheierea reprezentației.

Citește mai mult >>>

Grooming

(București, Teatrul de Artă, marți 13 decembrie, orele 20:15)

"Grooming" este un spectacol despre ceea ce nu se vede. Sau despre ceea ce se alege să nu se vorbească. Despre identități ascunse și revelate. Despre căutarea sinelui și pierderea lui într-o identitate construită. Despre fuga de realitate și folosirea semenilor pentru satisfacerea celor mai abjecte dintre porniri. Sau, pur și simplu, despre tot ceea ce suntem capabili să facem pentru a supraviețui propriului infern.

Citește mai mult >>>

Filarmonica de comedie

(București, Creart, miercuri 14 decembrie, orele 19:00)

Un spectacol de miniaturi umoristice, scrise de Radu Gabriel și avându-i ca interpreți principali pe Radu Gabriel, Marius Florea Vizante și Gheorghe Ifrim, trei actori de comedie cunoscui din aparițiile de pe micul ecran (grupul Vouă, serialele "Las Fierbinți", "Pariu cu viața", "Ultimul stinge lumina" ) cărora li se alătură Leonid Doni și Mihai Munteniță.

Citește mai mult >>>

Absolut

(Piatra Neamț, Teatrul Tineretului, miercuri 14 decembrie, orele 19:00)

Sunt convinsă că cei care l-au admirat pe Marcel Iureș în "Faimosul paparazzo", "Gool!" sau "Războiul lui Tom Hart" sau l-au aplaudat în "Richard al III-lea" sau "Hamlet" cu greu și l-ar putea imagina întruchipându-l pe Ivan Turbincă, eroul vital, hâtru și poznaș din povestea cu același nume scrisă de humuleșteanul Ion Creangă. V-ați putea mira, de unde până unde s-a simțit tentat regizorul Alexandru Dabija de o poveste a copilăriei? Numai că în varianta pe care o puteți urmări la Teatrul Act vreme de o oră și jumătate, textul lui Creangă capătă dimensiuni și înțelesuri nebănuite.

Citește mai mult >>>

Distopie. Shakespeare Remix

(București, Teatrul Național I.L. Caragiale, joi 15 decembrie, orele 20:00)

O producție despre putere în toate formele ei, o analiză profundă, construită modern, 100% Shakespeare. O demascare și demistificare a realității. Un spectacol plin de întrebări despre om și natura lui violentă în continuă adaptare cu "evoluția societății". Armele s-au schimbat, voința de putere a rămas la fel de violent înrădăcinată în structura lui profundă?

Citește mai mult >>>

Șefele

(București, Teatrul Odeon, joi 15 decembrie, orele 19:00)

Autorul Werner Schwab aduce în scenă trei femei decrepite - Dorina Lazăr, Coca Bloos, Emilia Dobrin - dar care mai pot nutri iluzii erotice, speciale, fiecare în genul ei. Regizorul Sorin Militaru a știut să exploateze inteligent relațiile dintre cele trei femei, ca un balans între dominat și dominator, iar rezultatul este o comedie neagră de cea mai bună calitate, pe muzica Adei Milea și scenografia Alinei Herescu.

Citește mai mult >>>

Păi... despre ce vorbim noi aici, domnule?

(București, Teatrul Act, duminică 18 decembrie, orele 19:30)

Cătălin Ștefănescu (da, prezentatorul emisiunii "Garantat 100%") a scris un scenariu dramatic după "Moromeții" lui Marin Preda. Cu:: George Mihăiță și Marcel Iureș. Un nou eveniment al Teatrului Act sprijinit de Raiffeisen Art Proiect - o inițiativă care își propune susținerea și promovarea unor proiecte de valoare ale culturii românești.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
Regele Lear (Teatrul Național I.L. Caragiale) - 10.12.2016. 19:00 Anulat!
Premiere
Nu este nicio premieră.
Festivaluri de teatru
noi 18. - ian 03.
dec 01. - dec 30.