Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

Moartea unui comis voiajor

(București, Teatrul Bulandra, Sala Liviu Ciulei, joi 27 și vineri 27 noiembrie, orele 19:00)

Cumpără bilet

La aproape 50 de ani de la premieră, textul pentru care Arthur Miller a fost laureat cu Premiul Pulitzer are o actualitate tulburătoare. Felix Alexa s-a focalizat pe conflictul principal: destinul unei familii americane confruntate cu propriile limite, frustrări, neîmpliniri. Totul devine astfel mult mai condensat, mai acut și mai percutant.

Citește mai mult >>>

Distopie. Shakespeare Remix

(București, Teatrul Național I.L. Caragiale, vineri 28 noiembrie, orele 20:00)

O producție despre putere în toate formele ei, o analiză profundă, construită modern, 100% Shakespeare. O demascare și demistificare a realității. Un spectacol plin de întrebări despre om și natura lui violentă în continuă adaptare cu "evoluția societății". Armele s-au schimbat, voința de putere a rămas la fel de violent înrădăcinată în structura lui profundă?

Citește mai mult >>>

Însemnările unui nebun

(București, ArCuB, vineri 28 noiembrie, orele 20:00)

Spectacolul este un dublu cadou din partea regizorului Felix Alexa pentru publicul bucureștean - Marius Manole în dialog cu Alexander Bălănescu. Două personalități puternice, cu un statut artistic incontestabil, stabilesc o relație de complementaritate, un flux energetic special, un raport cuvânt-sunet care dă o dimensiune în plus producției.

Citește mai mult >>>

Noi 4

(București, Godot Cafe Teatru, vineri 28 noiembrie, orele 22:00)

O piesă scrisă pentru prieteni și făcută tot între prieteni, din spirit ludic. Și cum cele mai frumoase jocuri sunt cele jucate extrem de serios, "Noi 4" s-a dat de trei ori peste cap și a devenit un spectacol în toată firea, în care spectatorii primesc în doze din cele mai neașteptate mai mult decât pot spera de la un spectacol făcut în joacă.

Citește mai mult >>>

Șefele

(București, Teatrul Odeon, sâmbătă 29 noiembrie, orele 19:00)

Autorul Werner Schwab aduce în scenă trei femei decrepite - Dorina Lazăr, Coca Bloos, Emilia Dobrin - dar care mai pot nutri iluzii erotice, speciale, fiecare în genul ei. Regizorul Sorin Militaru a știut să exploateze inteligent relațiile dintre cele trei femei, ca un balans între dominat și dominator, iar rezultatul este o comedie neagră de cea mai bună calitate, pe muzica Adei Milea și scenografia Alinei Herescu.

Citește mai mult >>>

XXL (Fat Pig)

(București, Godot Cafe Teatru, sâmbătă 29 noiembrie, orele 15:00)

Tom este ceea ce am putea numi generic "un tip în formă", stabil financiar, echilibrat emoțional (deși într-o relație deschisă și suficient de complicată cu Jeannie - Irina Velcescu, colega de la Contabilitate). Din întâmplare, într-un local o cunoaște pe Helen o bibliotecară foarte veselă și supraponderală. Se văd de câteva ori și spre surprinderea amicilor, încep o relație. Neil LaBute expune toată gama de prejudecăți pentru cazul în speță. Fără să aibă pretenția sau alura sobră a unui mesaj moral tip "așa da, așa nu", "XXL (fat pig)" are gravitatea relaxată a subiectelor ce ne interesează, acuitatea realității ce ne împarte adesea în cinici și neînțeleși, în victime sigure și călăi vremelnici.

Citește mai mult >>>

Pălăria florentină

(Iași, Teatrul Național Vasile Alecsandri, duminică 30 noiembrie, orele 19:00)

Cumpără bilet

Tânărul parizian Fadinard își face plimbarea de dimineață în afara orașului, dar calul său mănâncă pălăria de pai a doamnei Beauperthuis, care se află în compania focosului ofițer Émile Tavernis. Problema este că ea e căsătorită, iar pălăria reprezintă un cadou prețios din partea soțului. Prin urmare, trebuie înlocuită rapid, lucru deloc simplu. Silviu Purcărete gândește spectacolul "într-o suprapunere de registre" ce conferă modernitate unui text clasic, dezvăluie convenția în rama teatrului în teatru și construiește o dinamică specială a jocului, a traiectoriilor personajelor, a poveștii în sine.

Citește mai mult >>>

Mă tot duc...

(București, Teatrul Mignon, duminică 30 noiembrie, orele 19:30)

Fără decor, fără recuzită, fără tirade, fără nimic din ceea ce ne-am obișnuit să numim un spectacol de teatru. Și atunci ce? Două nasuri roșii și un text magic. "Mă tot duc" e un fel de aventură nostalgică în căutarea sinelui pierdut. La rândul nostru, pierduți în amănunte nesemnificative, am început să devenim un serviciu de salubritate al propriului Eu. În acest haos, în această calmă rătăcire, primim (prin spectacol) asistență. Ne adunăm din toate cotloanele ființei noastre și începem să ne împrietenim cu propriile neputințe. Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu izbutesc să ne familiarizeze cu mistica vulnerabilității în care, viața însăși e un joc iar regulile sunt la îndemână. Totul e să accepți că ești vulnerabil.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
ActOrchestra (Teatrul Național I.L. Caragiale) - 29.11.2014. 20:00 Anulat!
Mecanica inimii (Teatrul Lucia Sturdza Bulandra) - 04.12.2014. 21:00 Anulat!