Caută teatre, spectacole, artiști:
Calendar spectacole:
Căutare în funcție de teatru:
Căutare după titlu sau persoane din distribuție:
 
spectacolpersoană


Recomandări spectacole

La țigănci

(București, Unteatru, vineri 27 mai, orele 19:00)

Mircea Eliade mărturisea "Pentru mine Bucureștiul este centrul unei mitologii inepuizabile". "La țigănci" - mostră de literatură fantastică ne propune o aventură prin Bucureștiul profesorului de pian Gavrilescu, suflet de artist, inocent, distrat, un inadaptat, anacronic sau atemporal daca vreți, rătăcit în nostalgia unei iubiri de tinerețe, eșuată din cauza lipsei lui de curaj în asumarea unei decizii.

Citește mai mult >>>

Când timpul nu se mișcă

(București, Teatrul Odeon, Sala Studio, vineri 27 mai, orele 19:30)

Piesa "Când timpul nu se mișcă" îi are ca protagoniști pe Sarah, foto-reporter, care se întoarce rănită din Irak, unde realiza un material despre război și prietenul ei, James, reporter, copleșit de vină, pentru că a lăsat-o singură acolo. Ei primesc vizita prietenului lor Richard, editor-foto, care le-o prezintă pe noua lui prietenă, Mandy, mult mai tânără decât el. Acțiunea se concentrează pe relația dintre cei doi și pe perspectivele ca Sarah și James să ducă un stil de viață mai convențional.

Citește mai mult >>>

Dureri fantomă

Dureri fantomă

(București, Teatrul de Artă, vineri 27 mai, orele 20:15)

Lumea lui Vasili Sigarev nu e confortabilă. E o lume brutală, paradoxală, a extremelor, în care candoarea seamănă cu firul de iarbă ieșit printr-o placă groasă de beton. Într-un depou de tramvaie, mizer, aflat la periferia orașului, bunătatea și compasiunea vin "la pachet" cu violența și cruzimea.

Citește mai mult >>>

Conversație după înmormântare

(București, Teatrul Bulandra, sâmbătă 28 mai, orele 19:00)

Nathan, Edith și Alex sunt frați. La înmormântarea ușor atipică a tatălui lor mai participă unchiul Pierre cu soția Julienne și fosta amantă a lui Alex, îndrăgostită de Nathan, Elisa. Pe fondul dispariției tragice a celui care a fost pater familias, vitalitatea tuturor dă în clocot. Parfumul lasciv al morții trezește în fiecare personaj orgolii, frustrări, patimi - într-un cuvânt, pofta de viață. Toate acestea sunt preparate cu răbdare, la foc iute și sunt servite, fără formalisme, ca la orice masă în familie.

Citește mai mult >>>

Furtuna

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, Sala Mare, sâmbătă 28 mai, orele 19:30)

Personaj romantic, unul din cele mai complexe din dramaturgia shakespeariană, Prospero va fi descifrat pentru dumneavoastră de Ion Caramitru, aflat la cel de-al treilea rol shakespearian pe scena Naționalului din București, după Eduard al III-lea (2008) și Macbeth (2011). Totodată este o revenire, după mai bine de trei decenii asupra piesei în care l-a întruchipat, în 1978, pe Ferdinand, în direcția de scenă a maestrului Liviu Ciulei, având-o parteneră, în rolul Miranda, pe Mariana Mihuț.

Citește mai mult >>>

Revizorul

(București, Teatrul Național I. L. Caragiale, Sala Studio, duminică 29 mai, orele 19:30)

Spectacolul regizat de Felix Alexa începe în garajul Primăriei, pe acordurile Requiem-ului lui Mozart. O întâlnire de taină, conspirativă cu cei care controlează și gestionează activitatea celor mai importante instituții din oraș: judecătoria, inspectoratul școlar, biserica, spitalul, poșta, serviciile secrete etc. Abia ieșit din limuzina sa luxoasă, edilul șef dă indicații menite să păcălească vigilența Revizorului venit incognito. De acum încolo, așa cum Gogol însuși intenționa, prostia și spaima fac tot restul.

Citește mai mult >>>

Trădare

Trădare

(București, Unteatru, duminică 29 mai, orele 19:00)

Regizoarea Sânziana Stoican a găsit cele mai juste formule pentru a exploata textul lui Pinter dar și mijloacele, forța de expresie și personalitatea celor trei actori - Sabrina Iaschevici, Ionuț Vișan și Silviu Debu. Aceștia izbutesc o perfectă coordonare, o simbioză între cuvântul rostit și tăcerile încărcate de sens, scoțând cu abilitate în evidență nu numai virtuțile scrierii dramatice, ci, mai ales, subtextele. Este ceea ce face ca spectacolul să aibă rafinament și ținută.

Citește mai mult >>>

Voyeur

(București, Teatrul de Artă, duminică 29 mai, orele 20:15)

Spectacolul, regizat de Claudiu Istodor, este un thriller psihologic de o extraordinară încărcătură emoțională. Protagoniștii - Tudor Aaron Istodor și Alexandra Ioniță - spun povestea unui psihopat care hărțuiește femei și care, departe de a le agresa fizic, reușește să le țină sub o continuă teroare, într-un joc al minții care forțează granițele moralității.

Citește mai mult >>>

My Fair lady

(Bucurețti, Grand Cinema & More, Sala Epika, joi 26, vineri 27 mai, orele 20:00, sâmbătă 28 și duminică 29 mai, orele 15:00 și 20:30)

Adaptare după "Pygmalion", piesa lui Bernard Show și filmul lui Gabriel Pascal, musicalul ,"My Fair Lady" aduce în prim-plan iluzia devenirii prin cultură și educație transpusă în povestea surprinzătoare a unei tinere și modeste florărese la Covent Garden, Eliza Dolittle, devenită subiect al unui pariu pus de un celebru profesor de fonetică și prietenul lui care are drept miză transformarea acesteia într-o adevărată doamnă din înalta societate londoneză. Lucrurile însă nu se opresc aici.

Citește mai mult >>>

Schimbări în program
Carousel (Teatrul Lucia Sturdza Bulandra) - 30.05.2016. 19:00 Anulat!
Carousel (Teatrul Lucia Sturdza Bulandra) - 01.06.2016. 19:00 Anulat!
Premiere
Nu este nicio premieră.
Festivaluri de teatru
Luna Bucureștilor (București)
mai 09. - iun 09.
mai 21. - mai 29.
Festivalul Dance Roads (București)
mai 28. - mai 29.
mai 29. - mai 29.
B-FIT in the Street (București)
iun 09. - iun 12.
iun 10. - iun 19.
iun 10. - iun 19.
Festivalul IDEO IDEIS (Alexandria)
aug 08. - aug 14.
Balkanik Festival (București)
sep 09. - sep 11.