Caută concerte:
Calendar concerte:
Căutare după locație:
Căutare după titlu:
Festivaluri de muzică
mai 23. - mai 29.
Green Hours JAZZ Fest (București)
mai 26. - mai 29.
Imagine Festival (Snagov)
mai 27. - mai 29.
mai 29. - mai 29.
Metalhead Meeting 2016 (București)
iun 03. - iun 05.
iun 10. - iun 19.
Jazz in the park (Cluj-Napoca)
iun 27. - iul 03.
iun 30. - iul 03.
iul 07. - iul 11.
iul 14. - iul 17.
Recomandări concerte

JazzyBIT

(București, Control Club, marți 24 mai, orele 21:00)

JazzyBIT este un trio format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) și Szabó Csongor-Zsolt (tobe), ce ofera o combinatie energica de jazz si rock, presarata cu blues, latin si funk. Dupa ce câstiga Premiul pentru debut pe 2013 al Fundatiei Muzza din Bucuresti, trupa lanseaza independent primul album "Touch the Sky" la începutul lui 2014, album ce ajunge pe locul 9 în controversatul top al muzicii românesti "Muzici si Faze". Urmeaza aproape 100 de concerte atât în tara, cât si în Ungaria (Budapest Jazz Club si A38), Austria sau Italia, unde JazzyBIT a ajuns în finala competitiei European Jazz Award din cadrul festivalului Tuscia in Jazz.

Citește mai mult >>>

Fameless

(Craiova, Smart Pub, miercuri 25 mai)

Fameless s-a înfiintat în Martie 2015, la initiativa lui Tiberiu Albu, care, dupa câstigarea concursului Vocea României 2014, a vrut sa îsi formeze o trupa rock. Ceilalti membri ai trupei sunt: Mihai "Angus" Vasile - chitara (The Speakers etc.), Serban-Ionut Georgescu - bass (White Walls, ASHA, ex-The Boy Who Cried Wolf) si Andrei Ilie - tobe (Mozart Rocks, ASHA, ex-Days Of Confusion).

Citește mai mult >>>

Vama

(București, Hard Rock Cafe, miercuri 25 mai, orele 21:30)

Un concert Vama este o experienta speciala. Trupa si-a obisnuit publicul cu spectacole în care contopirea artelor este fireasca. Astfel, efectul generat de muzica, poezie, dans si actorie este dublat de jocuri de lumini si imagini video, care transmit simultan mesajul profund al pieselor semnate Vama. Publicul, subjugat de magnetismul lui Tudor Chirila, traieste, vibreaza si iubeste!

Citește mai mult >>>

Iron Maiden Tribute

(București, Berăria H, miercuri 25 mai, orele 22:30)

Singura trupa de tribut Iron Maiden cu o componenta feminina integrala, Diamond Beast, va sustine un concert la Beraria H, pe 25 mai 2016. Cei prezenti vor putea auzi live hituri precum "The Trooper", "The Number of the Beast", "Run to the Hills", "Hallowed Be Thy Name" sau "Fear of The Dark".

Citește mai mult >>>

Mihai Mărgineanu

(București, Hard Rock Cafe, joi 26 mai, orele 21:30)

Desi s-a lansat în muzica destul de târziu, la vârsta de 36 de ani, piesele sale au avut un succes la public aproape instant. Margineanu este cunoscut cinefililior si din rolul lui Ardiles pe care-l joaca în serialul românesc de comedie, "Las Fierbinti", serial unde asigura si coloana sonora. Asa ca, vino sa cânti alaturi de el "Ma iubeste femeile", "Gore din Chitila", "Jeana", "Aviatia" sau "Melci, scoici, raci, craci".

Citește mai mult >>>

The Diaspora House (Israel, Norvegia)

(Sibiu, Sala Thalia, joi 26 mai, orele 19:00)

Cu o istorie de câteva sute de ani, rugaciunile ebraice cântate (Nigunim) si cântecele traditionale s-au dezvoltat distinct în cadrul comunitatilor evreiesti din diferitele parti ale lumii. "The Diaspora House" este un proiect care îsi propune sa preia muzica evreiasca din toata lumea, prezentând astfel o combinatie unica de muzica Askenazi (Europa de Est), Sephardic (Spania) si Mizrahi (Lumea) în aranjamente muzicale noi si fascinante.

Citește mai mult >>>

Modern Art Orchestra (Ungaria)

(Sibiu, Sala Thalia, joi 26 mai, orele 21:00)

Sunetul unic al MAO îsi are radacina în fuziunea dintre big band-ul de jazz profesionist si aranjamentele muzicale clasice, realizate pentru orchestra de camera. Si-au început cariera ca un big band de jazz care intepreteaza cu precadere compozitii contemporane si ofera tinerilor artisti oportunitatea de a se afirma, fiind astfel un "atelier de creatie" pentru un numar restrâns de tineri muzicieni selectati cu grija.

Citește mai mult >>>

Moonlight Breakfast

(București, Grădina cu filme, vineri 27 mai, orele 20:30)

Trupa Moonlight Breakfast înseamna o combinatie câstigatoare de talente puse pe tava de Bazooka (tobe si clarinet), Printzu (bass si chitara electrica), Aditza (chitara, keys si sampler) si Christie (voce), iar sound-ul abordat ar putea fi descris ca fiind electro îmbracat în nuanse de soul si funk "retroelectro", dupa cum îl definesc chiar membrii trupei. Primul album, "Shout", a fost lansat în septembrie 2014, iar cel mai recent, "Time", anul acesta.

Citește mai mult >>>

Tangostinato (Italia)

(Sibiu, Sala Thalia, vineri 27 mai, orele 19:00)

Tangostinato este cel mai recent proiect realizat de doi muzicieni italieni: pianistul Luca Aletta si basistul Stefano Cardillo. Este un proiect ambitios, cu o mare valoare artistica în care muzica face loc senzualitatii unice a tangoului. Melanjul dintre Tango Nuevo si Jazz Tango creeaza o "culoare" pasionala, a carei ritmicitate ofera ascultatorului o atmosfera originala, intensa, alternând compozitii originale cu tangouri traditionale, orchestrate într-o maniera inovatoare (spre exemplu: "La cumparsita", "Besame mucho", etc).

Citește mai mult >>>

Concert extraordinar Emy Drăgoi

(Ploiești, Teatrul Dramatic Toma Caragiu, vineri 27 mai, orele 19:00)

Jazz manouche este un gen muzical cu o istorie și un parfum aparte, ce își are originile în Franța, tara în care Emy Dragoi și-a desavârșit studiile muzicale, primind în 2005 titlul de "Artistul anului" și unde i-a descoperit pe iluștrii promotori ai acestui gen, Django Reinhardt sș Stephane Grapelli. Alături de Emy Drăgoi și Jazz Hot Club Romania, vor apărea pe scenă membri din trei generații de muzicieni ai familiei sale - Bica Drăgoi - acordeon, Bianca Drăgoi - vioară, Alessia Drăgoi - vioară. Acestora li se vor alătura alți insturmentiști de top: chitaristul Robert Cina, acordeonistul Emilian Jr,. precum și un chitarist special invitat din Franța.

Citește mai mult >>>

Trio Reijseger - Fraanje - Sylla (Olanda, Senegal)

(Sibiu, Sala Thalia, vineri 27 mai, orele 21:00)

Muzica acestui trio ofera variații de la momente de încărcătură dramatică profundă până la cele ludice, pline de umor. Pe lângă asumarea unor riscuri muzicale fără precedent în modul de interpretare, acest trio se bucură în primul rând de fiecare interpretare live. Fuziunea dintre acesti muzicieni și instrumentele lor crează un sunet autentic și oferă un caracter unic interpretarii; crează o întreagă lume plină de umor unde excelența improvizațiilor se combină cu o tehnică impecabilă de interpretare.

Citește mai mult >>>

Aura Noir

(București, Club Fabrica, sâmbătă 28 mai, orele 20:00)

Autoproclamată ca "the ugliest band in the world" trupa Aura Noir a fost înființată în urmă cu aproximativ 23 de ani de Aggressor (Virus, ex-Ved Buens Ende) și Apollyon (Lamented Souls, ex-Immortal, ex- Dodheimsgard). Din 1996, Blasphemer (Twilight of the Gods, ex-Mayhem) este chitaristul formației Aura Noir, iar formula actuală este completată de toboșarul Tank (Obliteration, Spectral Haze), care a venit în trupă în 2011.

Citește mai mult >>>

Dock In Absolute (Belgia, Luxemburg)

(Sibiu, Sala Thalia, sâmbătă 28 mai, orele 19:00)

"Dock in Absolute" se compune din trei muzicieni profesioniști absolvenți ai unor prestigioase instituții precum: Berkley College of Music - Boston, Codarts University of Arts - Rotterdam, Hochschule für Musik - Saarbrücken. Împărtășind aceeași pasiune pentru jazz, ei combină stiluri diferite (muzică clasică, rock, electro) cu artele vizuale. Interpretând compozițiile pianistului, ei creează împreună propriul lor stil de jazz. Combinația de stiluri face ca muzica acestui trio să fie îmbogățită prin dialogul dintre cele trei instrumente, împărțind melodia în secțiuni dedicate fiecărui instrument.

Citește mai mult >>>

Sekou Kouyate (Guineea)

(Sibiu, Sala Thalia, sâmbătă 28 mai, orele 21:00)

Câsșigător al Global Music Award - medalia de aur, de multe ori, supranumit "Jimi Hendrix al Korei" datorită riffurilor sale rapide și a sonorității fascinante, Sekou Kouyate este un artist aparte. El combină stiluri cu virtuozitate, având capacitatea de a se integra în orice gen muzical, îmbogățind și înfrumusețând melodiile cu ritmuri funky și interpretând melodii complexe cu adâncă profunzime spirituală.

Citește mai mult >>>

Soare Staniol

(București, Unteatru, sâmbătă 28 mai, orele 21:00)

Soare Staniol reinventează poetica muzicală, metamorfozează felul în care se ascultă un concert și în toate momentele vorbește emoției pure, transmisă pe calea sunetului. Grupul crează o experiență de concert puternică, hipnotică, desprinsă din sound-ul psihedelic, versurile spuse pe un ton senzual și direct, influențele de dans preluate din stilurile și tehnica specifice muzicii electronice. Fuziunea dintre instrumentele acustice și sunete generate electronic este o marcă Soare Staniol. Live pentru cele mai sensibile și fine gusturi.

Citește mai mult >>>

Postmodern Jukebox

(București, Sala Palatului, duminică 29 mai, orele 20:00)

Au făcut senzație pe Youtube atunci când coverul lor "We Can't Stop" (Miley Cyrus) a adunat peste 14 milioane de vizualizări. Au continuat prin a transforma piesa lui Taylor Swift, "Blank Space", în cabaret de epocă, au alunecat în jazz cu piesa lui Meghan Trainor, "All About The Bass", au pus soul-ul anilor '70 în "I Want It That Way" (Backstreet Boys) și au lansat o emoționantă variantă voce/pian a celebrului "Take Me to Church" (Hozier). Luna trecută, canalul Postmodern Jukebox a ajuns la peste 1,5 milioane de abonați pe YouTube și a avut peste 313 milioane de vizualizări.

Citește mai mult >>>

Recomandări party/cluburi
Deocamdată nu avem recomandări