Pariu riscant

(Tomcats)

Pariu riscant - Jerry O'Connell
Statele Unite ale Americii, 2001, comedie, color, 95 minute (15)

regizor: Gregory Poirier
scriitor: Gregory Poirier
compozitor: David Kitay
operator: Charles Minsky
costume: Alix L. Friedberg
producător: Paul Kurta, Tony Ludwig, Alan Riche
producător executiv: Todd Garner
scenograf: Robb Wilson King
monteur: Harry Keramidas

Distribuția: 
Jerry O'Connell (Michael Delaney)
Shannon Elizabeth (Natalie Parker)
Horatio Sanz (Steve)
Jake Busey (Kyle Brenner)
Jaime Pressly (Tricia)
David Ogden Stiers (Dr. Crawford)
Bill Maher (Carlos)
Heather Stephens (Jill)
Bernie Casey (Hurley)
Ideea comediei savuroase "Pariu riscant" i-a venit lui Gregory Poirier atunci când a luat parte la discuția dintre câțiva tipi ce comentau propriul pariu al burlacilor. Intrigat de idee, a făcut câteva cercetări și a constat că acest tip de pariu era destul de frecvent întâlnit. Pornind de la aces pariu, a creat "Motanii", un grup de tineri singuri hotărâți să se bucure de viețile lor de singuratici, pline de escapade amoroase, în ciuda faptului că responsabilitatea adultului se întrevede la orizont.

Un grup de prieteni pun la bătaie niște bani și fac un pariu de burlaci convinși: cine se însoară pierde, iar ultimul burlac ia banii. De la pariu au trecut șapte ani, iar în joc au rămas doar Michael (Jerry O'Connell), Kyle (Jake Busey) și o miză de jumătate de milion (din investiții!).
Deznodământul se precipită când Michael se trezește cu o datorie într-un cazinou și un mafiot în coaste. Singura soluție e să-l păcălească pe Kyle să se însoare, iar el să pună mâna pe premiul cel mare. Pentru reușita planului găsește femeia perfectă: superba Natalie (Shannon Elizabeth), care nu-i pretinde decât jumătate din câștig și care găsește astfel ocazia să se răzbune pe Kyle pentru o poveste mai veche.

Socotelile lor sunt însă date peste cap când Michael și Natalie încep să se îndrăgostească (cine sapă gropa altuia...), iar Michael se vede pus în fața unei dileme: banii sau dragostea?


Linkuri:
Pagină oficială
IMDb