Lumea apelor

(Waterworld)

Statele Unite ale Americii, 1995, film fantastic de aventuri, color, 136 minute (12)

regizor: Kevin Reynolds
scenarist: Peter Rader, David Twohy
operator: Dean Semler, Scott Fuller
scenograf: Nancy Haigh
costume: John Bloomfield
muzica: James Newton Howard, Artie Kane
producător: Kevin Costner, John Davis, Charles Gordon, Lawrence Gordon
scenograf: Dennis Gassner
monteur: Peter Boyle

Distribuția: 
Kevin Costner
Dennis Hopper (Deacon)
Jeanne Tripplehorn (Helen)
Tina Majorino (Enola)
Rita Zohar (Atoller)
Robert A. Silverman (Hydroholic)
John Fleck (Doctorul)
Pământul este acoperit în totalitate de apă și oamenii încearcă să supraviețuiască așa cum pot. Unul dintre aceștia este Mariner, un războinic dur care s-a adaptat la mediu dezvoltându-și un fel de bronhii. El navighează pe apele nesfârșite pe o barcă rudimentară și supraviețuiește din vânzarea unor plante cu efecte magice oamenilor de pe o insulă izolată. Considerându-l mutant aceștia îl vor face prizonier.

Când insula este atacată de o bandă de psihopați, numită The Smokers, care cutreieră apele pe skijet-uri, Mariner reușește să evadeze alături de două femei, Helen (Jeanne Tripplehorn) și fiica ei, Enola. The Smokers, conduși de infamul Deacon (Dennis Hooper), reușesc să o răpească pe Enola, care are pe spate tatuată harta care îi va ghida spre Dryland, singurul loc al planetei neinundat. Din acest moment lucrurile se complică și bătălia finală dintre Mariner și Deacon este una pe cinste.


"Waterworld" a avut un buget de 235 de milioane de dolari și a fost co-produs de Kevin Kostner. Efectele speciale sunt fabuloase, constituind principalul punct de atracție al filmului, distins cu un Oscar pentru cel mai bun sunet în 1995.InterComFilm Romania
Linkuri:
IMDb
Premii, nominalizări, selecții:
Oscar (1996) - Cel mai bun mixaj de sunet, nominalizat
Premiul BAFTA (1996) - Cele mai bune Efecte Speciale, nominalizat