Gardienii destinului

(The Adjustment Bureau)

Statele Unite ale Americii, 2010, S.F., color, 106 minute (12)

regizor: George Nolfi
scriitor: Philip K. Dick
scenarist: George Nolfi
compozitor: James Horner
operator: John Toll
producător: Bill Carraro, Michael Hackett, Chris Moore
monteur: Jay Rabinowitz

Distribuția: 
Matt Damon (David Norris)
Emily Blunt (Elise Sellas)
Michael Kelly (Charlie Traynor)
Anthony Mackie (Harry)
Shohreh Aghdashloo (Mrs. Norris)
Terence Stamp (Thompson)
Anthony Ruivivar (McCrady)
John Slattery (Richardson)
Noi suntem cei care ne controlăm destinul, sau forțe neștiute ne manipulează fără să ne dăm seama?

Matt Damon este protagonistul thrillerului The Adjustment Bureau, în rolul ambițiosului politician David Norris care, tocmai când e pe cale să câștige un fotoliu în Senatul Statelor Unite, o întâlnește pe frumoasa Elise Sellas (Emily Blunt), o balerină de care se îndrăgostește până peste cap. Pentru că i se oferă șansa să arunce o privire în propriul său viitor, David înțelege că ceea ce vede acolo nu e deloc ceea ce-și dorește el. Așa că decide să meargă împotriva destinului. Pentru aceasta, însă, va avea de luptat cu niște agenți misterioși care tot încearcă să-l despartă de femeia cu care vrea să-și petreacă restul vieții.


David află că acești agenți sunt angajați de o agenție mai puțin obișnuită - e vorba de Agenția Destinului, care aruncă în luptă toate armele de care dispun pentru a-l împiedica pe David să aleagă în viață alt drum decât cel care îi fusese predestinat.

Confruntat cu piedici extrem de greu de trecut, David va trebui la un moment dat să aleagă: va accepta, oare, să renunțe la luptă și să urmeze calea care îi fusese predestinată său va risca totul pentru a învinge soarta și pentru a rămâne împreună cu iubirea vieții lui?

The Adjustment Bureau este scris și regizat de George Nolfi (scenarist al blockbusterului Ocean's Twelve co-scenarist al altui blockbuster, The Bourne Ultimatum), și se bazează pe o povestire scurtă aparținând lui Philip K. Dick ("Total Recall," "Minority Report" și "Blade Runner").

Data premierei:  11 martie 2011
Linkuri:
Pagină oficială
IMDb